Vilket bubbel är mest populärt i Sverige?

Är det dags för en tillställning där hemma? Vill du imponera på gästerna med ett bubbel av högsta kvalitet? Här är de populäraste bubblet i Sverige.

Vi svenskar älskar torrt mousserande vin och med god anledning, det är så ju himla gott. Vi har listat fem stycken friska mousserande viner med friska smaker. Allt från melon till mer syrliga smaker. Förutom att bubbel är perfekt som en sällskapsdryck så passar det även utmärkt till fisk och skaldjur.

Prosecco Pizzolato

Det mest sålda i hela Sverige utan tvekan. Prosecco är ett billigt bubbel från Italien med en fruktig smak, man känner smaker av mandarin, honungsmelon och päron. Passar som sällskapsdryck och till maträtter där skaldjur eller fisk är involverade.

Castelforte Prosecco Extra Dry

Italien fortsätter att ligga på topplistorna. Det här är en flaska från Venetien i Italien och precis som vinnaren hittar man delikata inslag av honungsmelon och päron. Det här bubblet har dock lite mer socker i sig och är alltså sötare än vanligt mousserande vin.

Charles de Fère Cuvée Jean-Louis Blanc de Blancs Brut

Försök att uttala det här namnet om du kan. Du har känner säkert igen flaskan när du ser den, det är en kombination av en djupgrön flaska detaljerad med blå och guldiga detaljer. Det här är ett torrt bubbel från Frankrike. Du hittar nyanser av gröna äpplen, grapefrukt men även kex. Den har väldigt liten sötma vilket gör att den passar bra till skaldjur.

Campo Viejo Cava Brut Reserva

Det här Spaniens svar på champagne, det heter Cava och är ett enkelt men friskt bubbel. Det passar väldigt bra som sällskapsdryck och maträtter från havet.

Pizzolato Spumante d’Italia Bianco

En lyxig flaska som har en djup nyans av guld, med inslag av gulddetaljer på själva flaskan. Det är ett syrligare och sötare torrt bubbel som har inslag av päron, citrusskal och fläder. Visste du att det dessutom är ekologiskt och veganskt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *